torsdag 3. oktober 2019

Ewok Attack (7956)

Dette er et ganske lite sett, men det har masse lekemuligheter. Dette kan for eksempel brukes sammen med Ewok Village hvis man vil lage en litt større slagscene fra Endor. Det kan selvfølgelig fint brukes alene også.
Settet inneholder en Biker scout med sin flyvende "motorsykkel", to Ewok bjørner og en base laget av et tre der de kan kjempe mot Imperiet.


Her har vi settet stilt opp. Det er ikke så lett å se detaljer på bildet, så la oss se på noen flere bilder...


Først ut har vi "motorsykkelen" og Biker Scouten som styrer den. Dette er jo lett manøvrerbare kjøretøy som flyr lavt over bakken. Lego har klart å gi oss det klassiske utseendet fra filmene på en god måte.


Som man kan se har Lego plassert en klassisk ryggsekk bakerst for å gi oss rom for oppbevaring. Jeg mener det opprinnelig er mer som "saltasker" bak der, men dette er en god løsning som ser bra ut i Lego.


Ewokene lever jo i skogen i hytter oppe i trærne, og dette treet er kappet et stykke oppe på stammen slik at man har fått en våpenplatform.


Her har vi et nærbilde av selve plattformen, og som man kan se er det en katapult plassert i hjørnet, og det er flere steiner som ammunisjon.


Det er også en stige bak på treet, slik at Ewokene enkelt skal kunne klatre opp på plattformen og kjempe.


Men dette er på langt nær alt settet har å by på. Hvis man ser nede på stammen ser man en liten utvekst, nesten som en bom. Og det er akkurat det det er. Den kan enkelt skyves ut slik at Imperiets fremkomstmidler kan snuble eller kollidere og settes ut av spill.


Men det er mer. Stammen ser hel ut her, men den kan åpnes, slik at en Ewok kan gjemme seg og plutselig dukke opp og sette en eller flere av Imperiets soldater ut av spill.


Den lille utveksten på stammen kan brukes til å åpne og lukke det hemmelige skjulestedet.


Hvis man ser på det første nærbildet av treet, ser man at det ser ut til å være noe tømmer som henger utenfor stammen. Og det stemmer. Hvis man vipper på håndtaket (som jeg selvfølgelig ikke fikk med på dette bildet men som er på bildet lenger opp i tråden) så vipper man opp en 2x4 plate med et blad festet til seg og da ramler to tømmerstokker ned og skaper et ujevnt underlag eller knuser noe som er på bakken der de lander. Hvis man ser på Return of the Jedi, så kan man faktisk se at Ewokene gjør dette og at en AT-ST ikke klarer å gå på de rullende stokkene og velter og ødelegges.


Til slutt har vi figurene i settet. Fra venstre ser vi Logray som er bevæpnet med et spyd, Tokkat som har pil og bue, og en Biker Scout med en blaster. Ewokene har de korte bena som Lego barn pleier å ha, og en enkel overkropp uten trykk. Så er hodet og pelsen støpt i ett som man setter oppå dette. Jeg syntes Lego har gjort en veldig god jobb med disse Ewokene og de er både fine og detaljerte.
Boker Scouten har en flott overkropp med trykk foran. Lego har gjort en ganske enkel men fin løsning med hodet og hjelmen. Hodet er bare ensfarget svart, slik at når man setter på hjelmen så ser det ut som den har svart visir mens den i virkeligheten ikke har noe visir.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar