torsdag 3. oktober 2019

Brannsjefens bil (60231)

Dette er bilen til brannsjefen i Lego City, det er en kvinne ved navn Freya McCloud. I Tullfors er hun ikke øverste sjef for brannvesenet, men hun er operativ sjef og er den brannsjefen som rykker ut til oppdrag og tar kommandoen i felt.
Settet består av en ganske stor pickup med slukkeutstyr på planet, et flott strømskap som man kan sette flammer på slik at det ser ut som det brenner, og to figurer.



Her har vi de to figurene som følger med i settet. Til venstre har vi en normal brannmann med den nye rødfargen på hjelmen som vi fikk i 2019. Han har naturlig nok bare ett ansiktsuttrykk, men har fått et dekortivt ansikt med skjegg.
Til høyre har vi Brannsjef Freya McCloud. Hun har ikke vanlig brannmann-antrekk, men bukse, skjorte og en jakke med brannvesenets logo på ryggen og et skilt som viser at hun er brannsjef foran på jakken. Brannmannen har flott trykk både foran og bak på overkroppen og foran på bena, mens McCane har flott trykk foran og bak på overkroppen, men ikke noe trykk på bena.


Brannsjef McClane har et alternativt ansikt, slik at hun både kan se alvorlig ut og blid ut etter som situasjonen hun er oppe i. Dette er en veldig flott figur, og jeg er glad for å ha henne i Tullfors.


Bilen hennes er ganske bred (6 studs), men det er bare plass til en figur inne i bilen likevel. Inne i førerhuset har hun den obligatoriske kaffekoppen, og hun har også moderne kommunikasjonsutstyr for å holde kontakten med brannstasjonen og med mannskapene ute på oppdrag.


Bak på planet har bilen denne slangen med en liten vanntank, slik at det er mulig å slukke små branner uten å tilkalle andre brannbiler, eller begynne slukkearbeidet ved større branner mens man venter på at de store brannbilene skal komme frem og få klargjort utstyret sitt. Denne slangen har en "kule" i enden og denne har samme størrelse som et hengerfeste slik at den kan klipses inn bak på  stud-skyteren som er munnstykket på slangen.


Brannbilen har flere små lagerrom på siden, der man blandt annet kan oppbevare ekstra 1x1 studs til brannslqngen hvis man vil skyte mot flammene, men også kjegler med blålys som kan settes ut slik at man kan lage en sone for å holde folk unna brann- eller ulykkes-stedet.


Her er det klassiske "sett forfra" bildet. Jeg ser her at jeg har fått skiltet litt skjevt på, men det får gå. Man kan tydelig se at det er en hardfør truck som er bygget for tøffe forhold.


Her ser man bilen fra siden, og man kan tydelig se at en er ganske lang og høy. På taket er det en stige som kan brukes til å nå litt opp på husvegger eller i trær. På siden er det klistremerker med Fire Chief, så ingen skal være i tvil om at dette er sjefen sin bil. Noen av brannbilene i den nye serien har lys og lyd, så Lego har laget blålysene dobbelt så brede som vanlig, slik at de skal matche mest mulig.


Bak på brannbilen har vi et klistremerke jeg ikke helt forstår som sier noe om at hun elsker spill eller noe, men jeg vet ikke helt hvorfor det er der. Bak på brannbilen er det fester for å holde en walkie-talkie, en brannøks av den nye typen og på siden et brannslukningsapparat. Det er også plass til å kunne stå bak på planet mens man jobber.


Her har vi skapet som kan ta fyr. Dette er et flott men enkelt skap, og kan sees i den virkelige verden omtrent akkurat slik man ser det her.


Inne i skapet har Lego gitt oss et klistremerke som ser ut som noe strømgreier, med et advarsels-skilt og kabler og koblinger. Jeg kan fint se for meg at skapet står åpent uten at det brenner, med teknikere som står og jobber.


Men skulle det ta fyr har Lego sendt med flammer slik at man kan se at det brenner.


Jeg er jo litt over middels glad i blålys-sett, og likte dette settet velig godt. Det er en ganske stor bil, men fordelen med den er jo at den kommer frem både langs vei og i terreng noe de tidligre bilene til brannsjefene ikke har gjort da de er veldig lave og kun kan kjøre på vei. Dette er et skikkelig nyttekjøretøy og jeg kommer til å bruke McCloud og bilen hennes i situasjoner i Tullfors.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar