tirsdag 21. mars 2017

Flyshow på flyplassen (60103)

Fruen hadde tid og lyst til å bygge litt Lego i helgen, så da hun fant dette settet på salg slo hun til. Settet inneholder mange forskjellige elementer, og har mye å bygge i forhold til en del av de andre settene som ligger i samme prisklasse.
Settet inneholder 6 figurer, 1 stor bygning, 1 bil som er kombinert tankbil og follow-me bil, 2 jagerfly og 1 gammeldags dobbeltdekker som brukes som stunt-fly.


Først ut er bilder av det største byggverket i settet. Hangaren var relativt enkel å sette sammen, og Lego kunne nok spart noen av stegene i byggeinstruksjonene her da flere ting skulle bygges identisk, så de kunne bare ha skrevet at man skulle bygge to i stedet for å ha steg-for steg tegninger for å bygge alt.


De to jagerflyene i settet har mange likhetstrekk, men de er også ganske forskjellige. Det første flyet har 1 halefinne og motor, og vingene er større enn fly nummer to. Antagelig vis er dette ment å være en F-16.
Det er mange fine detaljer, og god bruk av klistremerker for å få frem detaljer. Et godt eksempel her er "pilen" under cockpit, der klistremerket fortsetter den svarte stripen som er bygget inn i designet lenger bak. Flyet har en kvinnelig pilot.


Fly nummer to har litt mindre vinger enn det førse flyet. Det har to halefinner og to motorer. Etter et lite nettsøk har jeg funnet ut at dette nok er en modell av flytypen F/A-18 Hornet. Dette flyet har en mannlig pilot, og som på det første flyet er det god bruk a klistremerker for å få frem detaljer.


Stuntflyet har to piloter/stuntmenn, der mannen har hjelm og kvinnen kan veksle mellom hjelm eller langt hår. Det er plass til en person i cockpit, og den andre personen kan enten gjøre tricks på flyet eller vente på bakken. Som på jagerflyene er det også her en god bruk av klistremerker for å få frem detaljer.


Jeg måtte ta med bilde fra siden også, for å vise frem de tøffe eksosrørene.


På bakken er det en liten tankbil. Denne har også et "follow me"-skilt bakerst, slik at den kan brukes til å lose flyene til oppstillingsplassen.Dette kjøretøyet er så lite at føreren er nødt til å kjøre stående.


Det følger også med en person med lysende skilt for å få flyene helt korrekt plassert på oppstillingsplassen. I tillegg til dette var det med en del verktøy for å kunne drive service på flyene.


Her har vi de seks figurene som følger med i settet, sett forfra og bakfra. Det var ikke alternative ansikter på noen av disse figurene. Jeg liker særlig flyverne, både jagerflyverne og stuntflyverne. De har veldig forseggjorte antrekk. Stuntflyverne har mer detaljer bak enn jagerflyverne.


Måtte ta med et nærbilde av jagerflyverne også, da hjelmdesignet ikke kom med på bildene av figurene. Hjelmene er identiske.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar