tirsdag 21. mars 2017

Brikkebanken (10251)

Jeg hadde en plan for helgen, og det var å bygge Brikkebanken. Dette settet har ligget en stund på lageret mitt og ventet på en god anledning. Dette settet markesføres under Creator logoen, og er et såkalt modulært hus. På esken står det en anbefalt aldersgrense på 16+, og her er det så mye små detaljer at det er en forutsetning at man er tålmodig og at man har bygget en del Lego før. Det er også veldig lurt å slippe å ha noen som maser på at bygningen skal bli ferdig, for det tar tid.

Settet inneholder 2380 biter, fordelt i masse poser nummerert fra 1 til 4. Det var svært underholdene å bygge, men jeg kunne ønske at Lego hadde vært litt flinkere til å vise klare farger i instruksjonene da jeg flere ganger stusset på om det skulle være den ene eller den andre fargen som skulle brukes. Her kom bygge-erfaringen til god nytte.



Først ut et bilde av alle figurene som følger med. Sett fra venstre: Banksjefen, hans sekretær, kassereren, en jente som har vunnet en premie og jentas mor.


Her er de i samme rekkefølge som over, men sett bakfra. Det er ingen alternative ansikter.


I tillegg til å være mor, er denne damen også en innbruddstyv. Jeg skal ikke røpefor mye om hvordan hun kommer seg inn i hvelvet, men ta en titt på taket så kanskje du får en ide. Det følger også med et langt tau i settet...


Dette settet avslører også hva myntenheten i Lego City heter. Ser man på sjekken som jenta har fått som vinner av konkurransen så står det at hun har vunnet fem hundre Studs.


Her har vi Brikkebanken sett forfra. Vinduspusseren som har satt klart utstyret sitt er ikke med i settet, men kanskje er det moren eller en av de bankansatte som pusser vinduer.


Rundt hjørnet for Brikkebanken finner vi et vaskeri. Her er det mange finurlige ting som vi kommer tilbake til senere.


Denne siden av bygget er ikke særlig fin, men det er meningen at denne siden skal være festet sammen med et av de andre husene i serien, og dermed ikke syntes.


Samme med denne siden, Brikkebanken er nok ikke et hus man setter i enden av en rekke.


Taket er forseggjort, og her er det både takvinduer for å gi lys inn i bygget og en dør så man kan få litt luft i en travel hverdag. Det svarte hullet nederst på bildet er en luftekanal...


Så går vi over til masse bilder av detaljer... Først ut er vaskeriet, og her har vi navnet på vaskeriet trykket på vinduet. Det var en positiv overraskelse for meg at det ikke var klistremerker i settet, alle detaljer er trykket på brikkene.


For å vise tydelig at det er et vaskeri har de en bukse og en vaskemaskin på veggen over døren. Denne vaskemaskinen er bygget på samme måte som de som står inne i vaskeriet. Buksen er festet til veggen med et skilt, og stangen er brukt på innsiden til å feste en lampe.


Inne i vaskeriet kan man sitte og vente mens vaskemaskinene kjører. På veggen er et avisoppslag om et levende tre. Vaskemaskinene står vanlig vis der man ser hullet i veggen, men de er tatt ut her for å vise detaljer.



Ved siden av vaskeriet står det en benk. Denne er tydelig vis laget av smijern, og underveis i byggingen lurte jeg lenge på hva de svarte horn-aktige bitene skulle brukes til. Benken ble veldig flott.


Over vinduene er det mosaikk bygget av gjennomsiktige blanke og grønne brikker. Dette tok lang tid å bygge sammen, men gir et flott resultat.


Liten detalj som viser utsmykninger på veggen. Jeg liker både den flotte utsmykningen over døren og de runde små søylene over vinduene. Det er også flott at det er laget søyler med struktur mellom vinduene, og på hver sin side av døren.


Her er et nærbilde av de fire vaskemaskinene som står inne i vaskeriet. Legg merke til at det lyser rødt på den oppe til høyre, og ikke blått som på de tre andre...


Det er fordi her har vi en liten hemmelighet, en av mange i dette settet. Man kan putte penger inn i vaskemaskinen, og så havner de et annet sted.


Pengene som puttes inn i vaskemaskinen havner nederst i den store bankboksen inne i hvelvet.
Hvelvet inneholder også  sølvmynter og diamanter, samt en stor gullbarre.


Inne ved bankekspeditøren er det en liten safe med gullmynter. Disse er på utsiden av selve hvelvet.


Her ser man hvelvet med åpnet dør. Denne kan åpnes og lukkes ved å vri på håndtaket man ser på neste bilde. Innerst i hvelvet står det en pall med pengesedler. Nederst i bildet skal bankboksene og vaskemaskinene stå. Når disse er på plass er det en vegg her man ikke kan komme gjennom.


Her er det flere flotte detaljer. Dette er inne i banken. Glassrutene som brukes for å skille mellom kundene og kassereren er dører som er satt sidelengs. Dette var en ny måte for meg å bruke dem på, men jeg kan se mange fine bruksområder for dette. De skrå flisene på gulvet ble opprinnelig designet som skjold til Nexo Knights. De er et veldig fint alternativ til det vanlige rutemønstrede gulvet man gjerne ender opp med.


Her har vi et oversiktsbilde over andre etasje. Dette er kontoret til banksjefen og et forværelse, samt trapp opp til taket og ned til første etasje.


På forværelset jobber sekretæren. I tillegg til å sende brev, skrive kontrakter og slikt og holde orden på banksjefens avtaler har han ansvaret for at banksjefen får kaffe, så kaffemaskinen står inne i hjørnet ved siden av ham.


Her er kontoret til banksjefen. Han har akkurat satt et segl på konvolutten han har liggende på bordet sitt. Lampen innerst på skrivebordet er utrolig stilig. Han har en flott stol, og en kommode med to skuffer. På toppen av kommoden er det en stenskulptur av en papegøye.


Til slutt tok jeg med en detalj av klokken utenfor brikkebanken, da jeg syntes den ble veldig flott.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar