mandag 10. oktober 2016

Gratulerer med dagen!

I dag er det akkurat 5 år siden jeg opprettet bloggen og la ut første post.
Noen av disse årene har det riktig nok ikke vært så mange poster, men det får så være. Gjort er gjort og spist er spist som det heter...

Jeg har sittet og bladd litt i innleggene fra tidligere, og det slår meg at jeg aldri har skrevet noe som helst om meg selv. Det tenkte jeg var passende å gjøre noe med. Tidligere var det et lite felt på høyre side av bloggen der det sto en liten tekst, men etter at Blogger ble linket opp mot Google+ har dette blitt erstattet med en link til Google+ kontoen min som jeg ikke bruker særlig aktivt. Hvis noen der ute har tips til hva jeg kan bruke Google+ til, så kom med tips og forslag i kommentarfeltet her på bloggen...

Så hvem er egentlig denne Grevlingen som har Legoblogg?

Jeg er 42 år, og kan ikke huske når jeg fikk mitt første Legosett. Lego har liksom alltid vært der. Men det første skikkelige minnet jeg har rundt Lego var en sommerferie for ca 36 år siden.
Da satt en liten gutt i baksetet på en Ford Escort på vei fra Høvik i Bærum til Finnmark.
For at bilturen ikke skulle bli alt for kjedelig hadde moren min puttet Legoen min i en pappeske som jeg hadde med meg i baksetet i bilen. Hun hadde også sydd en pute av en gammel skomgummimadrass, sånn at jeg hadde noe å bygge og leke på.
Ganske ofte i løpet av turen dukket det opp små Legoesker i kassen. Gleden var stor over å ha funnet et nytt Legosett, og så fikk mor og far litt fred fra meg mens jeg konsentrerte meg om å bygge noe helt nytt.

Som enebarn ble jeg nok litt bortskjemt gjennom oppveksten, både av foreldre og andre rundt meg, og jeg fikk etterhvert en ganske så solid Legokasse. Helt siden jeg var liten har jeg likt å romstrere rundt på leting etter akkurat de bitene som trengs. Ofte ble dette gjort ved at Legokassen ble tømt ut på gulvet (etterhvert på et laken så det skulle være lett å få tømt alt tilbake opp i kassen).
Nå har jeg etterhvert fått så mye Lego at jeg har innsett at dette ikke er praktisk mulig lenger.
Men fortsatt gleder jeg meg over både store og små Legosett, og jeg prøver etter beste evne å dele noen av disse gledene med de som leser denne bloggen.

Jeg er ingen stor fotograf, men prøver  å ta ok bilder med det kameraet jeg har for hånden. Jeg har et Nikon speilreflekskamera jeg bruker alt for skjeldent, så de fleste bildene tas med kameraet på en iPhone. I og med at Nikonen er noen år, er antaeig mobilkameraet like bra eller bedre uansett...

Jeg var så heldig å få mye Lego gjennom oppveksten, og en del kjøpte jeg selv også. Da Legoen ble ryddet vekk i en periode tok heldig vis foreldrene mine vare på den. Byggetegningene er det nok litt værre med for de var jo bare i veien når man som barn bygget fra fantasien så de tok jeg ikke så godt vare på. Men noen av de gamle tegningene har overlevd, og når jeg bygger nye sett nå sparer jeg selvfølgelig på dem.

Bloggen er ikke sponset av noen, så all Legoen som omtales her er kjøpt inn. Hverken jeg eller kona har råd til å kjøpe alt vi ønsker oss, og ofte må vi vente med å kjøpe nye sett til de har vært i salg en stund. Så de nyeste settene vil du neppe lese om først her (i alle fall ikke ofte).
Likevel håper jeg at jeg skal klare å fylle bloggen med interessante ting som gjør det verd å ta turen innom.

Jeg er så heldig at jeg har en kone som er nesten like gal som meg når det gjelder Lego, så hun har stor forståelse for at jeg liker å drive med dette. Innimellom bygger hun også sett. Alle settene vil bli presentert i tur og orden i bloggen og få en liten omtale etterhvert som de blir ferdige.

Vi har alltid store planer med hva vi vil gjøre med Legoen, og mange av dem blir delt her. I alle fall de som har størst sjanse for å bli realisert (som f.eks. Legorommet).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar