torsdag 20. oktober 2016

Politipatrulje land og vann (60045)

Jeg hadde besøk av nevøen og niesen min, og fikk god hjelp til å få bygget opp noen av de mange Legosettene jeg ikke har rukket å sette sammen.
Ett av dem var dette settet, 60045, som er et godt tilskudd til politiet.
Settet består av 3 figurer, 2 politimenn og en skurk. Nærmest som vanlig har jeg glemt å stille dem opp for et eget bilde. Men husket å ta bidle av esken da...


Her er bilen med båthenger og båt. Det er en ganske stor båt, så da må jo bilen ha en viss størrelse også.


Obligatoriske forfra-bildet. Bilen har fått en slags kufanger, og kanskje er det mulig å sette på ekstralys på denne hvis man ønsker det for å få en mer landlig følelse på bilen.


Ganke stor henger. Setene som er montert bakerst er ikke ment for å sitte på, men brukt som støtte for at ikke Riben skal skli av under kjøring. Hengeren har også vinsj med en krok som festes foran i Riben, og så kan den insjes opp på hengeren ved at man sveiver. Det er ikke no automatikk i dette settet slik vi så på f.eks. brannhelikopteret som har blitt omtalt tidligere...


Selve Riben har et kraftig søkelys i fronten, dette lyser ikke av seg selv, men kan helt sikkert gjøres om hvis man kjøper en glow-brick. Det er to seter montert etterhverandre, så begge politimennene kan bli med på tokt, eller man kan ha et ledig sete til skurken når man har fanget ham. Bak er det både en liten antenne og en radar, og to store antenner som kan justers. Det er også to store justerbare motorer. Dette gjør at riben går fint opp på hengeren, og vipper man antennene ned vil det ikke bli for høyt når riben fraktes gjennom byen på hengeren.


Først etter at bildene ble tatt ble jeg klar over at det er en stor kommunikasjonskonsoll som er løs. Denne har skinner som gjør at den kan festes bak på pick-upen, men kan også stå på bakken hvis man trenger lasteplanet til noe annet (kjøre bort Riben til skurken for eksempel).

Det er ikke like mye som følger med til skurken, men han har en liten Rib med en rask motor. Han har også litt verktøy som lommelykt og brekkjern, og en kurv bak på ryggen til å oppbevare tyvegodset i. Det følger også med en fyrlykt som er ment å stå på land.


Ved siden av fyrlykten er det et lite skjulested der skurken kan gjemme tyvegodset så politiet ikke klarer å ta det når de stopper ham.


Alt i alt er dette et veldig fint sett, og det virket som om både nevøen og niesen min koste seg med byggingen. Prismessig var det ikke alt for ille med tanke på hvor mye Lego man får i esken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar