mandag 19. september 2016

Speed Champions McLaren Mercedes Pit-stop (75911)

Dette er det første settet vi (kona og jeg) har i Speed Champions serien. Det har etterhvert blitt en del forskjellige sett i serien, men felles for dem alle er at de inneholder raske biler. Dette er en serie hvor Lego bl.a. har gått sammen med produsentene om å lage biler som ligner på orginalene samtidig som de har en størrelse som gjør at legofigurer kan være førere. Her har Lego bl.a. modeller av Audi, Ferrari, Ford (settet med en Ford truck er lisensiert av Ford og GM), McLaren og Porsche. Bortsett fra Audi som kun har biler, har de andre bilmerkene et stort sett (Ferrari) eller et mellomstort sett som inneholder forskjellige racing-relaterte ting. Jeg har jo lenge hatt lyst til å bygge en liten racerbane i den kommende Lego-byen, og disse settene gjør nok at banen må få litt mer plass enn først tenkt. Vi har foreløpig to av disse settene. Det andre (75875 er en Ford F-150 truck og en hotrod bygget av en gammel veteranbil (model A). Det andre settet er ikke bygget enda, så det vil bli presentert ved en senere anledning. Det ryktes at det kommer flere sett i serien i 2017.

Det var kona som bygget dette settet, så jeg vet ikke hvordan det var å bygge men det virket som det var ganske greit og at hun koste seg like mye med dette som jeg gjorde med VIP-service settet. Det inneholder masse smådeler (verktøy) så det bør bygges et sted der man kan finne igjen ting som faller ned. Det var også svært mye klistremerker i settet, men alle hadde en mening.

Dette settet inneholder en F1-bil med reservedeler, 3 figurer (fører og to mann som jobber i depotet) og selve depotet.

Her er et bilde av esken (glemte desverre å ta bilde før esken var åpnet, derfor den litt rare formen).


Her er et oversiktsbilde med hele settet. Det inneholder en F1-bil med utskiftbar front slik at man kan velge hvilken fører man vil at bilen skal tilhøre. Mc Laren har i dag to førere: Kevin Magnussen (bil nr 20) og den mer kjente Jenson Button (bil nr 22). De to tingene som stikker opp over depotet holder slangene for drivstoff-påfylling slik at disse ikke skal ligge på bakken og bli skadet når det er aktivitet i depotet. I tillegg er det en masse skjermer og tekniske duppeditter på veggen bak bilen, et stort verktøyskap, to ekstra dekk som kan byttes ut når bilen er i depotet, og en tralle for å varme motoren før start. Det er to byggeanvisninger, en for bilen og en for depotet.


Her er F1-bilen sett forfra. Fronten som står på her er til bil nr 20. Det er ikke så mange F1-biler i serien enda (kun et ganske dyrt sett med en Scuderia Ferrari (75913), men det settet inneholder også en trailer som brukes til å transportere bilen og det er svært stilig sett). Kanskje bruker F1-teamet bare racerbanen som treningsbane.


Her er bilen sett fra siden. Front nr 22 har klistremerker på siden av front-finnen også, ellers er den identisk.


Her ser man depotet uten at bilen står foran og skygger for detaljene. Den lille mekanismen under bensinpåfyllingen gjør at man kan sende bilen avgårde i litt fart, men det blir ikke veldig stor fart likevel.


Måtte ta med et detaljbilde av skjermen med McLaren logoen og de stilige sølvfargede under. Vet ikke om disse egentlig er skjermer eller bare plaketter som viser fancy informasjon om bilen, men stilig er det uansett.


Dette er et sett for fart og underholdning, og de to settene vi har kjøpt i Speed Champions så langt blir neppe de siste...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar