mandag 19. september 2016

City Flyplass VIP-Service (60102)

Det er alt for lenge siden det har blitt bygget Lego i heimen, og enda lenger siden det har blitt blogget med bilder og vurdering av sett her. Det skal vi gjøre noe med nå...

Først ut er det nye VIP-Service settet i den nye flyplass-serien til Lego CITY. Settet har nummer 60102, har 3 "kjøretøy" og 4 figurer (pilot, limmo-sjåfør, flyplassarbeider og VIP-dame.
I tillegg til dette settet finnes et startsett med et helikopter (60100), transportfly (bloggpost om dette kommer senere) (60101), hangar med 2 jetfly og et gammelt propellfly (60103), og passasjerfly med terminalbygning (60104). Alle settene vil nok komme i bloggen med tid og stunder, men foreløpig er det kun transportflyet jeg har i tillegg til settet som denne bloggposten handler om.

Først et bilde av esken:


Settet kommer med 3 byggehefter, Det første bygger VIP-dame, pilot og flyplassarbeider, samt "Follow-me"-bilen. Neste bygger flyet, og siste bygger limmoen med sjåfør.

Jeg burde selvfølgelig tatt et bilde av figurene, skal gjøre det ved bygging av sett i fremtiden. Figurene her var veldig flotte og gav et godt inntrykk. De kommer garantert til å dukke opp i bloggen i fremtiden.

Settet var greit å bygge, men det var mye klistremerker som skulle på, særlig på flyet, og noen av disse ser man nesten ikke og jeg ville ikke savnet dem om de hadde vært utelatt (hvilke beskrives senere).

Her er et bilde av de tre tingene som bygges i settet:


"Follow-me"-bilen sett forfra. Her ville jeg kanskje valgt en mørkere bakgrunn til lyktene for at de skulle kommet tydeligere frem, men dette er ikke noe stort ankepunkt. Et pluss er måten det oransje lyset er festet, da dette jo må være synlig fra cockpit på flyet. Dette ser ut til å være gjort gjennomgående på alle de nye flyplass-kjøretøyene i serien. På den andre siden av bilen er en walkie-talkie som kan brukes til å kommunisere med cockpit på flyet man følger og med tårnet. Føreren er selvfølgelig opptatt av sikkerhet, og har begge hendene ved rattet.


Her ser man kjøretøyet bakfra, og også årsaken til at det kalles en "Follow-me"-bil. Skiltet med Follow me kan vippes på slik at det står litt på skrå og dermed blir lettere å se ovenfra som jo er en fordel når det skal sees av pilotene i cockpit.


Limmoen sett fra siden. Dette er det lengste kjøretøyet jeg har sett i 4-bredde fra Lego. Designerne kunne godt ha funnet plass til flere passasjerer i bilen (plass til 3 pluss pilot i flyet), men slik det er gjort nå er det et kjøleskap som tar opp plassen mellom fører og passasjer, og det er jo litt VIP over det, så det er helt greit at det bare er plass til en passasjer i bilen. De to andre som eventuelt er med i flyet er sikkert ikke VIP-personer, så de kan ta flybuss i stedet...


Det obligatoriske forfra-bildet. Når man ser bilen fra akkurat denne vinkelen virker den litt rar, men tror det er mer vinkelen bildet er tatt fra da det ikke føltes sånn når jeg så på den virkelige modellen.



Flyet fortjente også et forfra-bilde:



Her ser man flyet fra siden. Dette flyet er nesten like langt som de gamle passasjerflyene som ble produsert, og jeg liker stilen det er bygget i. Ett lite ankepunkt er det i at man ikke kan åpne flyet for å komme til innsiden slik man kunne før når man vippet opp hele flysiden. Her må taket tas av for å komme til, og det er todelt slik at det skal være lett å få av og på. Samtidig må man være oppmerksom på hva som er foran og bak, da det er klistremerker på den bakerste delen. Det er de klistremerkene på taket og tilsvarende på siden av flyet (stort sett skjult bak motorene) som er de jeg mener er mest overflødige. Men flyet er jo flott da... Et stort pluss er lyset de har satt oppå halefinnen, dette er en fin detalj.


Kanskje er meningen å vise at flyet er litt eksklusivt, eller kanskje vil man bare at det skal se litt kraftigere ut, men motorene er gjort lenger enn på de tidligere flyene. Personlig syntes jeg dette gjorde motorene mye stiligere, og håper dette er gjort på det store passasjerflyet som også er kommet ut i ny utgave. Med den lille grå tuppen ytterst på motorene ser de ut som de er laget for fart.



Inne i flyet er det også klistremerker. Bakerst er det antagelig en tv (virker i alle fall mer logisk enn at det skal være et maleri), og foran i flyet er det en skjerm som viser hvor flyet befinner seg, slik man ofte ser på virkelige fly når man flyr langdistanse.



Alt i alt var dette et koselig sett å bruke litt tid med en lørdag kveld. Det gir mange leke-muligheter for de unge, og for mitt vedkommende fikk jeg flere ting som kan se bra ut i en Lego by.
For mitt vedkommende var det første gang jeg så en Lego laptop, men det behøver ikke bety at dette er første settet de er laget til. Laptopen kan åpnes, og har både tastatur og skjerm. Prisen var også helt ok med tanke på hvor mye som følger med i settet. Setter ikke pris her i bloggen, da den jo varierer litt fra de forskjellige utsalgsstedene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar