onsdag 1. mai 2013

Mer luftstøtte for politi og brannvesen

To helikoptre har kommet til i Lego City. Det første er sett 3658, som er et politihelikopter med to politimenn i helikopteret og en mann som kan ta imot helikopteret når det skal lande.
Helikopteret har et rep som er festet til det, slik at politimannen som ikke flyr helikopteret kan hive seg ut og fire seg ned på den likke pick-upen som skurken de jakter på kjører i.
Dette var av en eller annen grunn et sett der Lego ikke har med instruksjoner for hva som skal brukes av deler i hvert steg i byggingen. Så her var det mer godt, gammeldags "kikke og se hva som er anderledes fra steg til steg". Byggingen gikk greit likevel, og det var ganske greit å se hva som skulle brukes fra steg til steg.

Det andre helikopteret er et brannhelikopter, med sett nummer 60010.
Dette er et sett med en bevegelig krok som en brannmann eller utstyr kan fires ned i. Dette er en ordning der man trekker ut tauet manuellt, men så kan man trykke på en knapp som da vinsjer det opp igjen automatisk.
I tillegg til et ganske så kult arbeidsjern av et brannhelikopter følger det selvfølgelig med en brann. Det brenner i en kjemikalietank i et industriområde, og brannhelikopteret må til for å slukke. Helikopteret kan da enten fire ned en brannmann som slukker på bakken, eller bruke de kraftige vannkanonene (en på hver side).

Bilder kommer snart, har to andre lego politisett jeg skal bygge opp også, så jeg tenkte å ta bilder av alle fire sett til helgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar