mandag 6. mai 2013

Mere politi og røvere (museet, sett 60008 denne gang)

Fullførte et sett i formiddag med Lego City politiets spesialstyrker, skurker og Lego City kunstmuseum.
Selve museet inneholder både gull, en diamant, et stort gullfat, et gammelt samuraisverd og et flott maleri. Maleriet ser ut til å være Lego sin utgave av "Sigøynerkvinnen" som har hengt (og kanskje fremdeles henger) i mange norske hjem.

Politiet stiller med 4 politibetjeneter, derav 1 pilot, 1 sjåfør og to tøffe politimenn med body armour og skikkelige opprørshjelmer.
Skurkene stiller med to mann og en varebil. De er utrustet med skikkelige klatretau (samme type tau som politihelikopteret fra forrige bloggpost har for å fise seg ned) og brekkjern. En skurk har den vanlige lua, som sannsynlig vis er en opprullet finlandshette, og den andre skurken har bandittmaske rundt øyene og en skikkelig hårsveis.

Varbilen er fin å bygge, med god oversikt over hvilke biter som skal brukes når (dette var forresten gjennomgående for alle byggeanvisningene i settet). Det er god plass til sjåføren, men bare sitteplass til en av skurkene så den andre må sitte i lasterommet sammen med skattene.

Politiet har en SWAT team bil, med sitteplass til to mann, men der også er det et lasterom der tredjemann kan sitte eller ligge. Her er det også mulighet til at politimennene kan holde seg fast på utsiden av bilen, da den er designet for at de skal kunne være på utsiden av bilen og fraktes inn i høy fart til målet. Dette har jeg selv sett norsk politi trene på, men de har sittet oppå stigene på sine Chevrolet Suburbans. Meget effektiv måte for å raskt uskadeliggjøre målet.

Politiet har også et helikopter. Dette er et lite helikopter ment for rekognoseringsoppdrag, samt for å følge etter eventuelle rømlinger og sette lyskjeglen fra lyskasteren på dem slik at politimannskapene på bakken skal klare å arrestere dem. For sikkerhets skyld har Lego i dette settet inkludert en brikke med lys, slik at man faktisk får lyskaster på helikopteret. Dette er samme brikken som er brukt til å gi lys til fyrlykten i fyrtårnet de har gitt ut.

Selve museet er et ganske lite bygg, men det er fint å bygge, og har en del kule ting. Det er smarte måter å feste maleri og fat på veggen, og en monter til å ha diamanten i. Diamanten er tydelig vis det mest verdifullle og spesielle, da det er reklame for denne på bannerne som henger fra søylene utenfor. Diamanten er også den eneste skatten som er lukket inne i en egen monter.
Museet har takvunduer som skurkene nok er nødt til å gå inn via, da det er infrarøde stråler som går på tvers rett bak inngangsdøren, og som vil utløse tyverialarmen hvis de brytes. Disse strålene ser man ved 6 runde, røde biter (samme som brukes som lyssverd i Star Wars kolleksjonen)som er festet i en rekke på en teknikkarm. Denne armen kan heves opp i taket, slik at den ikke syntes hvis man vil at museet skal være åpent på dagtid, og så låses om kvelden.
Dette virker kanskje litt uklart nå, men når bildene kommer i løpet av noen få dager, vil nok det hele bli en god del klarere.

Alt i alt, et bra gjennomført legosett, med godt lekepotensiale for de som driver med slikt.

Neste settet ut er skurkenes skjulested i havnen, med tilhørene SWAT team der også (sett 60009) og dette regner jeg med å begynne på i morgen eller tirsdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar