søndag 15. juli 2012

Politihelikopter (4439) er på post

Med det regnet vi har for tiden, så får Lego City stadig sine forsterkninger. I dag har jeg fått bygget det store transporthelikopteret til Lego Skogspolitiet.
Dette er helt tydelig ment å være Legos utgave av det kjente Chinook-helikopteret til Boeng (link til mer info om orginalen er å finne i bunnen av blogposten). Det må også sies at det er en ganske så god kopi, da det er lett å se at det skal være dette helikopteret når man ser på bilder av orginalen. Så kan men selvfølgelig spørre seg hva skogspolitiet trenger et Chinook-helikopter til, men siden Lego ikke har soldater så er det kanskje naturlig å gi et slikt til politiet.
Settet har den nye typen byggetegning der de bitene som skal brukes i hvert steg vises frem. Tegningen er delt opp over to hefter, men dette er nok gjort for å slippe å ha en enorm bok å forholde seg til. I og for seg et kvalitetsstempel, da store tegninger lett faller fra hverandre ved masse bretting. Del 1 er den lille ATVen som følger med og første del av helikopteret, og den andre delen er resten av helikopteret.

Det var noen småting som så ut til å blir kranglete under byggingen, men dette ordnet seg helt fint når hele fronten var ferdig bygget. Hvis jeg hadde fått lov å foreslå en forbedring, så ville jeg foreslått å feste alle takpanelene sammen med splinter, og ikke bare noen av dem slik tegningen sier. Men det Lego har gjort holder jo bra som det er designet også.
Settet virker rimelig solid, og virker som det fint lar seg leke med. Alt i alt solid håndtverk fra Lego designerne.

 Måtte jo ta et bilde forfra av helikopteret også...


 Sett delvis ovenfra

 

Bilde tatt inn av luken pilot og copilot bruker til å gå ut og inn av helikopteret. For ordens skyld, kaffekoppen fulgte med i settet...


 Bilde tatt inn av lasteluken lenger bak på helikopteret


 ATVen gjør seg klar til å kjøre opp lasterampen og inn i lasterommet


Bilde tatt inn lasterampen


og til slutt et lite bilde av ATVen sett forfra



Mer om Boeing CH-47 Chinook:
http://no.wikipedia.org/wiki/Boeing_CH-47_Chinook

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar