søndag 8. juli 2012

Lego gullgruve, Lastebil (4202)

En av de tingene som er ganske nytt fra Lego er utvinning av gull i utkanten av Lego City.
Det markedsføres under fanen "City" så det vil bli tagget med det her i bloggen også. Men legger også på en tagg jeg kaller gruve.
Foreløpig har jeg funnet ut at det finnes 5 sett i serien. Det er selve gullgruven med et lite gruvetog og diverse anleggsmaskiner, en lastebil som frakter en gravemaskin (som både kan ha grabb og bor), en "Bobcat"-type minigraver med lastebil, en pickup-aktig bil og til slutt en stor lastebil som kan kjøre i dagbruddet og frakte steiner og andre ting opp til videre bearbeiding. Det er det siste settet jeg kjøpte.
Settene er nummererert fra 4200 (liten pickup) og opp til selve gullgruven (4204).

Lastebilen jeg kjøpte i Legoland heter 4202.

1 stor byggetegning, 3 poser med deler (figur + understell og kampesteiner, styrhus, lasteplan + felger) og 4 store gummihjul samt klistremerker.
Byggetegningen viste hvilken type deler og hvor mange av hver del som skulle brukes for hvert byggetrinn. Dette er noe Lego i nyere tid har begynt å innføre for en del av de mindre settene også. Dette har i lengre tid vært standard for de største settene, og det er et fint hjelpemiddel for å være sikker på at man ser alt som skal gjøres. Særlig hvis det er mye små deler, eller mye som skal gjøres av gangen. Det er også genialt hvis man skal bygge sammen med noen (f.eks. barn), da de kan finne frem delene mens det bygges.

Den største utfordringen med dette settet var i grunn å få gummihjulene til å sitte skikkelig på felgen, der kan nok kanskje de minste få behov for bittelitt bistand fra noen voksne for å få det helt på plass.
Men alt i alt et flott legosett, og dette er en serie som jeg nok kommer til å skaffe mer av i fremtiden.

Lastebil sett bakfra. Vet ikke helt hvorfor planet ser så skjeft ut på bildet.


Sett fra siden med lasteplanet nede

Nærbilde av lasteplanet med kampesteiner oppi

 

 Greit med skilt som varsler sprenging
 

Etter eksplosjonen ble det funnet gull...


Det klassiske "sett forfra" bildet...


Fra den ene siden...

 

 ...og den andre siden...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar