onsdag 22. november 2017

Palace Cinema (10232)

Jeg har endelig bygget et av de modulhusene som har ligget lenge på lager, det er sett 10232 - Palace Cinema.
For første gang har jeg sett et sett med en rød 32x32 plate. Det passer flott til dette bygget, da det blir et rødt teppe i kinoens 1. etasje.

Desverre så jeg ikke før jeg skulle ha bildene over til bloggen at jeg hadde holdt kameraet litt skrått da jeg tok bilder av etasjene, men her er i alle fall første etasje, med lobby, kiosk med snacks og bilettluker som kan betjenes både utenfra og innenfra. Det er også en trapp opp til andre etasje, og denne har fått et bredt rekkverk da den er ganske så bratt.


I 2. etasje finner vi selve kinosalen. Den har bare 6 seter, men de er til gjengjeld gode. Bakerst i salen er det en plattform der fremviseren er, og her har maskinisten et godt sete som han kan sitte i mens filmen vises.


I dag vises en svart/hvitt film, og her er et nærbilde av lerettet. Jeg kom desverre ikke langt nok ned med kameraet til å få med hele klistremerket som brukes som film.


Her har vi da taket, som har den etterhvert så klassiske døren. Ellers er det svært lite "ting" på taket i dette settet. Det som er mest iøyenfallenede med taket er det lille tårnet og taksteinen, men de ser man bedre på andre bilder.


Her ser man hele bygget. Det er vanskelig å frem detaljer da bygget er såpass stort at kameraet måtte stå på en viss avstand. Buen foran på tårnet hadde en finurlig løsning med at den ble bygget opp ned, og så festet ved hjelp av stenger på baksiden. Taksteien er runde 1x1 biter som er satt sammen i rekker og så festet til sidene med en technic-pin i hver ende.


Inngangspartiet er preget av masse lys, og det er stilig at Lego designerne har plassert det i hjørnet av bygget. Dørene er derfor bygget, og ikke ferdig lagde. Det var morsomt å se hvordan designerne hadde planlagt det slik at alt passet sammen her, med en finurlig løsning med rør og klemmer. Skiltet med hva som vises på kinoen er to klistremerker på hver sin brikke slik at man ikke skal trenge å ha klistremerke over flere brikker.


Dette er den siden av bygget der det "skjer" mest. Her ser man taket i mer detalj, og man kan skimte de fargerike filmplakatene, som også er klistremerker. Disse kom to av hver, slik at man har samme klistremerke på både utsiden og innsiden av vinduet.


Jeg måtte ta med et nærbilde av filmplakatene. Her viser Lego stor humor med både titler og navn på skuespillere. Hvis man ønsker, er det mulig via eksterne selgere (ikke Lego så vidt meg bekjent) å få tak i andre filmplakater i samme format slik at man kan bytte ut disse og sette sitt eget preg på kinobygget.


En av de tingene som ser mest imponerende ut på esken (i tillegg til taket) er skiltet med Palace. Da jeg bygget det syntes jeg først at det så helt genialt ut, men så klarte jeg ikke lenger å se bokstavene. Men da det ble helt ferdig ble det et flott sluttresultat. Det er bygget på en søyle av 2x2  og så er det festet plater foran og bak for å lage ramme rundt bokstavene og bygge videre ut fra.


Under skiltet har man et overbygg over inngangspartiet. Skiltet er festet godt med hengsler mot bunnplaten her. På siden ser man hvor mye filmen koster og når den vises. Dette er likt på den andre siden også.


På forsiden av overbygget er det et skilt som viser hvilken film som vises og hvem som har hovedrollen. I dette tilfellet er det Minnie Figure, og hun er selvsagt en ung jente... Ser på bildet her at skiltet ble litt skjevt, men når man ser det i virkeligheten så ser det rett ut.


En av de mange detaljene i settet er disse stjernene. Dette er Lego sitt svar på Hollywood walk of fame.


Når det er spesielle hendelser i kinoen så slår de på stortrommen og bringer stjernene til kinoen med limousine. Dette er en gammel men velholdt cabriolet. Selve innmaten i bilen er veldig enkel, men jeg syntes panseret og grillen er veldig flott laget.


De tre som jobber i kinoen er flotte figurer der de to lengst til venstre er de med mest pynt. Jeg regner med at han i midten bl.a. viser folk til setene sine, mens damen kanskje er daglig leder og bilettselger. Han til høyre ser ut som han jobber i kiosken, og sannsynlig vis er han også maskinisten når filmen skal starte. Det er ingen alternative ansikter på disse figurene.


Til venstre har vi sjåføren, i midten selveste Minnie Figure, og til høyre en stilig pressefotograf.
Alle er flott kledd, men bare Minnie har trykk på baksiden av kroppen. Heller ikke her er det alternative ansikter (men det pleier det jo ikke å være i disse settene).


Dette var et flott sett å bygge, og når man er litt nøye på å få alle små brikker til å line opp perfekt blir det et meget flott resultat. Dette er særlig viktig på de glatte brikkene utenfor bygget og på alle brikkene i skiltet.
Som vanlig for modulhusene var det flere byggehefter. I dette settet var det 3 hefter - en for hver etasje (1, 2 og tak).
Designerne hadde funnet flere fine måter å feste ting til fasaden på, og hele settet fremstår som et solid bygg med mange lekemuligheter. Det er nå trygt plassert i Tullfors

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar