onsdag 8. november 2017

Lone Ranger Silver Mine (79110)

Det er en stund siden The Lone Ranger settene kom ut, men jeg har fortsatt flere sett jeg ikke har bygget. Settet hadde to instruksjonshefter, og var delt midtveis i byggingen av en pose (nr 2) noe som var litt uvant. De kunne fint klart dette med bare ett hefte. De kunne nok også hatt en del færre steg, da det ofte var plassering av kun noen få lett synlige brikker pr steg. Men dette gjør kanskje byggingen enklere for yngre byggere... 

Vi starter med bilder av sølvgruven sett fra forskjellige vinkler...


I løpet av de første byggestegene bygger man mye som ikke skal på plass før langt senere. En av disse tingene er det lille bordet som såvidt kan skimtes inn i dette rommet. Oppå bordet er det en vekt til å veie sølvet (eller andre ting om man ønsker det). Dette rommet har også en flott rund vedovn, og man kan se skorsteinen fra den her, selve ovnen er skjult bak støtten til den ene veggen på bildet, men man kan se kaffekoppen som står oppå. Skal få vist frem dette designet senere, da jeg kommer til å kopiere dette til mange av husene i westernbyen.


En av lekemulighetene her er en sklie som gjør at man kan ramle ned fra taket av gruven og ned i rommet under via en fall-lem. Så kan man hive seg utfor sklien og lande nede i en gruvevogn som kan stå rett under. På bildet her står vognen i andre enden av sporet, og har antagelig vis sporet av.


Designerne av settet har laget et fint opplegg med vann. Det er lyseblå plater med glatte, blanke plater oppå. For å få laget en foss har de trykket bilde av en foss på en tynn plastbit, litt som når de lager kapper til figurer, og denne biten festes så slik at det ser ut som det er et stryk. Så har de brukt blanke små slopes i bunnen for å forestille vann som spruter opp fra steiene i bunnen.


Skiltet med "keep out!" er et klistremerke, ett av få i settet. Lego togskinner er 6 studs brede, men av en eller annen grunn har Lego valgt å lage gruvevognen bare 4 studs bred, slik at de har måttet sette inn skinner på innsiden av de vanlige jernbaneskinnene for å få vognen til å gå på skinnene. Litt merkelig valg, da de har laget et minisett med dressin i samme serie, der de har brukt riktig sporbredde for å kunne kjøre på vanlige togskinner. Men så lenge det bare er for dette korte strekket her, så er det ikke noe problem med skinner innenfor skinner. Men jeg vurderer å gjøre om på dette, da jeg vil få frigjort noen skinner som jeg kan bruke til gruven jeg ønsker å bygge om.


Her har vi en annen av lekemulighetene, en liten fjellvegg som kan sprenges bort med dynamitt. Man legger dynamitten inn i et hull under veggen, så dytter man inn en spak som så ved hjelp av en skrå bit i enden presser dynamitten opp. Dette skaper et press på brikkene over og gjør at fjellveggen løsner og spretter unna.


Det er som sagt mange lekemuligheter her, og her har vi enda en. Den samme luken som man kan falle ned til sklien fra, kan også vippes oppover for å sende en stor kampestein ned mot bakken.
Her ser man også enda en lekemulighet, da vinsjen her har et trau som kan heises opp og ned.


Det er også en siste lekemulighet her, og det er denne veggen. Ved å vri på tønna på toppen dytter man ut veggen, slik at et rom med flere sølvfargede krystaller kommer til syne.




Det følger 5 minifigurer med i settet. 2 indianere, 2 skurker og The Lone Ranger. Først ut er indianerne. Det er en gammel indianerhøvding, Chef Big Bear (Høvding Store Bjørn) som er bevæpnet med pil og bue, og Lone Rangers trofaste partner Tonto som i dette settet har tomahawken sin men ikke kompass slik han har i noen av de andre settene. Tonto har en død kråke festet til hodet av en eller annen grunn, antegelig bare for å gjøre ham spesiell nok for å lokke Johnny Depp til å spille ham i filmen.


Både høvdingen og Tonto har mye detaljer trykket på, og begge har alternative ansikter. For å få frem detaljene på bildene har jeg tatt vekk de flotte hårbitene deres.


Så har vi de to skurkene i settet, Butch Cavendish (med det lange håret) og Kyle. Butch har et alternativt ansikt med et innbitt uttrykk, men det ble store problemer med lyset så jeg fikk ikke noe bra bilde. Kyle har ikke alternativt ansikt, men på det nederste bildet har jeg tatt vekk tørklet slik at ansiktet syntes.


Til slutt har vi vår helt, Den Ensomme rytter, de svake og undertryktes venn og beskytter. Dette er den mest utsmykkede figuren i serien. Fargene er identiske med de andre figurene i serien, men her har han fått mer pynt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar