onsdag 14. oktober 2020

Safaribil (60267)

Dette safarisettet har vært veldig vanskelig å få tak i. Så vidt jeg har forstått hadde Lego opprinnelig gitt en kjede som ikke har så mange butikker eneretten til å selge det i mange måneder, men endelig er det tilgjengelig. Dette ble sluppet egentlig sluppet i Januar 2020, men jeg fikk ikke tak i det før nå i sommer. Settet inneholder en bil, 2 figurer, en løve og litt tilbehør. Det er en byggetegning i settet.


Settet inneholder 2 figurer, en mann og en kvinne, og begge har fått flott trykk på overkroppen. Hun har fått en jakke og et tørkle i halsen, mens han har en fått en vest med mange lommer. De har ensfargede ben, men i farger som ikke er blandt de aller vanligste.  


Han har fått et hår i tillegg til trestammen han han gjemme seg inni for å ta bilder av ville dyr,  men håret ekker ikke helt munnen på det ene ansiktet. Snur man hodet og bruker det andre, dekker håret alt. Hun har fått en cap med håret i en hestehale. Overkroppene har også fint trykk bak på ryggen.


Og ikke nok med det, vi har også fått alternative ansiktsuttrykk. Hun har et litt nøytralt ansiktsuttrykk og et skjevt smil, mens han har et litt konsentrert uttrykk og noe som enten er overraskelse eller kanskje litt frykt for det ville dyret han er så nær. Det er ansiktsuttrykket på ette bildet som håret ikke helt klarer å skjule hvis man har det i nakken.


Og her har vi det ville dyret. Dette er antgelig vis en ung, kvinnelig løve siden det er i et safari-sett. Hadde det vært et sett fra fjellet kunne det vært en puma. Hun har fått flott trykk i ansiktet for øyne og snute, og nakken og bakbena kan beveges så hun kan plasseres på forskjellige måter.


Her har vår mannlige venn fått på seg kamuflasjen for å prøve å ta bilder av den unge løvinnen.


Bilen i settet er etter all sannsynlighet en klassisk Land Rover. Alle sebra-stripene på bilen er klistremerker. Man kan kanskje si at Lego kunne kostet på seg å lage trykte deler når det er så mange, men fordelen med å bruke klistremerkene er jo at ikke alle panelene er helt identiske, og det er vel strengt tatt ikke mange andre sett der disse panelene ville vært naturlig å bruke. 
Slik ser den ut innvendig, og som man kan se er det ganske god plass til to personer og litt utstyr. Det er også greit å få figurene ut og inn av bilen.


Slik ser bilen ut forfra, med en ganke robust front slik at bilen skal kunne tåle å kjøre over stubber og dytte unna grener. Over frontruten har vi fått en rad med lyskastere, og på bilens høyre side (til venstre i bildet) har vi fått en snorkel, slik at bilen kan kjøre i dypt vann uten av motoren kveles.


Fra siden ser man tydelig den litt firkantede stilen til Land Roveren. Her ser man også at det er litt variasjon i sebra-stripene. Bakerst på bilen har man bensinlokk på ene siden og en antenne på den andre. Lego har også laget lufteluker på klistremerkene som er på bakveggen.


Bak på bilen har i både en logo for safari-selskapet og et nummerskilt. Vi har også fått et hengerfeste hvis man har lyst til å bygge en henger for å kunne frakte med seg mer utstyr ut i felt, eller kanskje bare koble på en campingvogn fra et annet Legosett. Mulighetene er mange...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar