lørdag 15. august 2020

1985 Audi Sport Quattro S1 (76897)

Dette er en av de nye Speed Champions bilene fra 2020. Dette er et av få sett som har en "gammel" bil (det har jo vært noen tidligere, men ikke så mange og da gjerne en gammel sammen med en ny). 
Nytt for året er at Lego har gått fra å bygge bilene 6 studs brede til 8 studs. Dette gjør at de kan lage flere detaljer i bilene, men samtisig gjør det jo at alle bilene fra 2020 og eventuelt fremover vil passe dårlig sammen med tidligere biler.
Det gjør også at bilene blir for store til å bruke sammen med Lego City, da de blir alt for brede til å kjøre på veiene der, noe jeg vet har skuffet enkelte fans som har likt å kombinere Speed Champions med City da det jo er minifigurer med som førere i alle sett. 
Slik ser boksen ut, og det var ett insturksjonshefte i boksen som bygget hele bilen.
Dette er et av de mindre settene i serien, og inneholder kun bil med fører. 


Og når vi snakker om føreren, her har vi han, i full kjøredress med hjelm og hansker.
Han har fått en flott kjøredress med teamets logo både foran og bak, og det er ingen tvil om at han hører til denne bilen.


Lego har ikke bare gitt føreren en hjelm, han har også fått en flott hårsveisog et alternativt ansiktsuttrykk. Det ene ser litt skremt ut, og det andre ganske så fornøyd ut.


Slik ser det ut inne i bilen. Vi har fått seterygger, men ikke sete. Når bilen har blitt så stor kunne Lego kanskje kostet på seg dette også uten å lage noen voldsomme greier. 
Fordelen med en så bred bil er jo at man får plass til to personer i bilen ved siden av hverandre, og at føreren av bilen kan sitte på siden av bilen slik man gjør i en normal bil, og ikke i midten slik det ofte må bli i Lego.


Slik ser bilen ut forfra. De voldsomme lyktene kan tas av slik at bilen blir seendes ut slik den gjør på utsiden av esken.


Her har vi bilen fra siden, og det er ikke vanskelig å se at dette er en bil fra 80-tallet, sånn sett har Lego fått frem bilens profil på en god måte. Som man kan se er det masse klistremerker på bilen, slik det vanlig vis er i denne serien.


Her har vi bilen bakfra. Klistremerket med nummerskiltet er ikke plassert feil, det er faktisk der det er ment å stå i følge tegningen.  


Her har vi et nærbilde av bakspoileren bare for å vise hvordan det er med klistremerkene. Lego har en regel om at et klistremerke ikke skal dekke mer enn en brikke, og da blir det mange klistremerker når det er så mye av bilen som skal dekkes. 


Som mange av disse bilene kommer også denne med to forskjellige felgsett. Ett sett med fem eiker og ett med mange.


Alt i alt er dette et greit sett å bygge. Det er litt smått kronglete å se hvordan ting skal være på enkelte steg i tegningen, men det som gjør at settet tar tid å bygge er alle klistremerkene som må settes på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar