lørdag 15. august 2020

Romferge Oppskyting (10231)

Dette settet er fra 2011 og er en forløper til Creator Expert settene som så vidt jeg har klart å finne ut kom ut første gang i 2012. Det består av en romferge klar til oppskyting og tre minifigurer.
Det er 2 instruksjonshefter i settet.


Tok med et bilde av baksiden av esken også, da den ser veldig flott ut og viser settet på en fin måte.


Her har vi de tre figurene som følger med. Det er en dame og to menn, og de to astronutene har like romdrakter. Astronautene har både hår og hjelmer, noe som ikke var så vanlig i Legosett i 2011. Han i midten kunne ha kommet fra et flyplass-sett for han ser litt ut som en flyplass-ansatt men kan er antgelig bakkemanskap og alt-mulig-mann.


For at romfergen ikke skal velte har Lego bygget en liten base den kan stå på. De har også med fire lysktere for å lyse opp oppskytingen.


Her er et litt bedre bilde av bakken. Som man kan se har man bygget basen så romfergen skal få nødvendig støtte samtiig som den ikke skal sitte fast. Dette fungerer bra, og det er ingen fare for at romfergen velter når den står skikkelig i basen.


Her står den stilt opp og klr til oppskyting. 


Selve modellen hr to hovedkomponenter. Det er rakettene som skal få den opp i verdensrommet, og e ser man bedre her, og å er det romfergen i seg selv. Raketten er litt monotone å bygge da det er mye gentagelser, men det er det jo nødt til å bli når mn skal bygge noe sånt. Men resulttet blir veldig bra, og da er det verd det. Beeklager at det er så mye annet på bildet, men jeg hadde bygget veldig mye Lego denne helgen og alt skulle ts bilde av...


Lego har selvfølgelig designet rakettene slik at man kan se flammene komme ut av dem når romfergen stiger til værs.  


Her hr vi selve romfergen, og den har selvfølgelig fått hjul slik t den kan lang for egen mskin slik romferger skal gjøre. Disse kan vippes ut og inn, slik at er inne når romfergen er festet til rakettene, og når den flyr i verdensrommet. 


Romfergen har også motorer som det er tydelig at er i bruk med de samme "flammene" som på rakettene. 


Romfergen har fått en fin gripearm slik romfergene hadde (de brukes jo ikke lenger nå), og en satelitt som den enten skal sette ut i verdensrommet, eller få tak i for å enten la astronautene drive vedlikehold på den eller hente den tilbake til jorden. Den får selvrølgelig fint plass i lasterommet på romfergen.


Her ser vi innsiden av lasterommet. Dette er laget mest av plasshensyn, og ikke for å være voldsomt autentisk. Men  funksjonaliteten er der, selv om man ikke har alle detaljene som det er på en ekte romferge.


Her har vi cockpit med plass til to astronauter i full mundur. Det er ganske spartansk innredet, men det er i ale fall hyggelig at Lego har designet et slik at begge astronautene får greit plass ved siden av hverandre.


Nede å bakken har vi alt-mulig-mannen og hans lille kjøretøy. Dette er et fint lite flyplass-kjøretøy som har fått hvit farge i stedet for gul som flyplassbilene gjerne har. Logoen i front er en modernisering avden klassike logoen fra 80-tallet. 


Når vi ser bilen fra siden kan vi se at et er et kaera fetet på siden, og dette kan enten filme fra der det står, eller et kan holdes i hånden til føreren. Dette kan både brukes for inspesksjon av romfergen før oppskyting eller for å filme oppskytingen på "trygg" avstand.


Slik ser bilen ut bakfra, i all sin enkelthet. 


Dette var et stort og flott sett da det kom ut i 2011, og det har tålt tidens tann bra. Hadde Lego gitt ut settet i dag, hadde jeg håpet de ville gjort noe for å dekke noen av technic brikken vi ser på romfergen, men  alt i alt er dette faktisk et veldig flott sett den dag i dag. Romfergen har fått med mange flotte detaljer fra de originale romfergene, og det er lite "spesialdeler" som er brukt i byggingen i dette settet. 
Dette har fått stå en liten stund i Tullfors på romhavnen der, men står nå på lager i påvente av at romhavnen bygges opp på nytt da alt som ble satt der ble for tungt for den tynne platen jeg hadde bukt slik at den bøyde seg som en skateboardrampe. 
Av alle romfergene Lego har gitt oss er dette kanskje den jeg liker best.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar