tirsdag 14. august 2018

Tatooine Battle pack (75198)

Dette settet heter Tatooine Battle Pack (eller Stridspakke på hel-norsk), og dette er små (litt overprisede) sett med figurer og gjerne et eller annet kjøretøy. Jeg skulle gjerne sett at disse settene var noe billigere, men de er innimellom på tilbud og da er de plutselig gode kjøp. 
Dette settet inneholder en Sandpeople, 2 Jawaer, 1 droid og et kjøretøy som Jawaene bruker. Det var ett innstuksjonshefte i esken.


Jawaene er små vesener, og de er derfor bygget med de bena Lego bruker til korte personer, enten det er barn eller dverger og hobbiter. I filmen har Jawaene lange kapper, nesten som munkedrakter, som de går i men her får vi en hette og kropp med trykk i stedet. Dette er helt greit, og kroppene har flott trykk både foran og bak.


Jawaene har ikke alternative ansikter, da de kun har lysende øyne som syntes inne i den store hetten de har på hodet.


De to andre figurene i pakken er en Sandpeople (Sand-person?) og en droid avsamme type som R2-D2, antagelig er det R2-M5 eller R4-P17. Droiden har kun trykk foran på kroppen, men over hele hodet.


Kjøretøyet Jawaene bruker er litt merkelig, men er i stil med de langt større Sandcrawler-kjøretøyet de reiser rundt med. Dette er en slags beltegående flåte som har plass til to Jawaer og en droid. Det er bevæpnet med to skytere i front, og disse er såkalte "stud-shooters" som da skyter ut en rund 1x1 tile som garantert blir borte. Dette vet Lego gost, så det fulgte med flere ekstra i settet.


Når man ser det fra siden så ser man den litt merkelige formen, samtidig som man kan ane at dete er bygget av de samme vesenene som bygget de kjempestore Sandcrawler-kjøretøyene.


Lego har bygget kranen veldig enkelt, men samtidig er den meget funskjonibel. Den er fullt kapabel til på egenhånd å styre seg til hodet på en droid, og så må man bare hjelpe til med å feste "sugekoppen" på droidens hode.


Når kranene er festet er det bare å heise opp og plassere droiden bakpå


Alt i alt er dette et morsomt lite sett som har høy lekeverdi. Det er også flott å kjøpe hvis man føler man har litt få av de figurene som er med i settet eller bare ønsker å utvide universet litt. Disse settene kommer i mange forskjellige typer både med opprørere og imperie-soldater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar