onsdag 19. juni 2024

Enkeltfigurer / Minifigurer del 79 - CMF Serie 26 (2 av 2)

Da var vi kommer til de siste 6 figurene i CMF serie 26. De første 6 finner du presentert her.

Figur nummer 7 er en jeg ikke er helt sikker på hva skal forestille. Er det en alien med en slags puste-anordning på hodet? eller er det noen som har kledd seg ut som en "grønn mann" og satt en UFO på skuldrene? En sjekk på Bricklink sier at det er det siste som er korrekt.
Men selv om jeg ikke helt forsto dette uten hjelp så har Lego gitt oss en veldig flott figur. Kroppen ser ut som verdensrommet, med stjerner foran og bak og planet som nok skal være jorden på ryggen.
Det grønne ansiktet er en morsom vri.
 

Legg merke til hvordan kroppen matcher basen. Denne basen er laget for alle figurene i denne serien, men har ikke væt brukt tidligere.


Så har vi en ny figur som refererer til en tidligere serie fra Lego, dette er Ice Planet. Dette er en helt ny figur, men det kan virke som den skal spille på denne serien som kom rundt 1993-1994 da fargen på visiret og på våpenet/sagen har den oransje fargen disse figurene hadde. Dette er en ganske moderne figur med flott trykk, og skulderbeskyttelse som gjør at alt ser nyere ut enn figurene fra 90-tallet.
Hun har også fått en makker i form av en hvit robot-pingvin som er ganske så stilig. Denne har fått flott trykk på forsiden, men ikke trykk bak.


Her har Lego også gjort noe de gjerne kan gjøre oftere, og gitt oss muligheten til å vise figuren med eller uten hjelm. Når hjelmen er av har vi fått med et knall rødt hår. Når vi tar av hjelmen ser vi tydelig at dette er en dame, og hun har fått to flotte ansiktsuttrykk.


Som vi kan se er det trykk på overkroppen rundt hele figuren, og på ryggen er det muligheter til å feste noe både på henne og på robot-pingvinen.


På siden av skulderbeskyttelsen har hun fått en logo.


Figur nummer 9 er en klassisk robot, og dette er i følge beskrivelsen en butler. Den har fått flott trykk på overkroppen, og bena er et helt nytt design som vi får for første gang her. Den grønne "hjelmen" er også ny. Roboten minner meg litt om den som opptrer i serien "Lost in Space"


Litt vanskelig å se fra bildet kanskje, men armene er tofarget og i albueleddet er det et trykk av en skrue eller bolt.


Her ser vi trykket på baksiden, og som vi kan se er det ganske detaljert.


Her ser vi figuren uten hjelmen for å kunne se trykket på ansiktet. Som den medisinske droiden tidligere er det ikke to ansiktuttrykk, men en tydelig forside og en bakside. 


Den neste figuren er nok den jeg liker minst i serien. Dette er en alien som kalles Beetlezoid på Engelsk. Den har veldig flott trykk både på overkropp og ben. Hodet og vingene har også flott trykk, men de er formet på en sånn måte at jeg ikke liker dem noe særlig. Både hode og vinger er støpt som en hel del (men hver for seg). Beetlezoid har fått en plante som tilbehør.


Figur nr 11er en personifisering av Orion. Orion er jo et stjernebilde på himmelen, og selve stjernetegnet er avbildet på skjoldet.
Figuren har en slags rustning av ganske skinnende sølv, og både armer, ben, hode og hår er laget av en slags gjennomsiktig blå farge.  Det er ikke den første figuren Lego har laget med gjennomsiktig plast, men jeg er ganske sikker på at dette er den første figuren med akkurat denne fargen. Blåfargen har lyse biter i seg, slik at det gir inntrykk av at selve figuren er universet.


Det er litt trykk på ryggen også, men kun på overkroppen. Men det er egentlig nok, da det matcher fronten.


Siste figur ut for denne gang er en ny utgave av Blacktron som Lego gav ut fra 1987 til 1992 i 2 serier. Den har fått et mer moderne uttrykk, og blir presentert her som en mutant. Antagelig har han vært utsatt for noe kjemisk som har mutert ham fordi drakten hans ikke har vært helt tett. Det er flott trykk på overkropp (foran og bak) og foran på bena.


En av de mest interessante tingene med denne figuren er at han har fått en ekstra arm på den delen som er mutert. Disse henger sammen i skulderen.
Lego har også gitt oss delte ben, der det ene er den klassiske Blacktron-drakten i en mer moderne design, mens det andre benet er mutert til en alien.


Slik ser figuren ut fra baksiden. Som vi kan se er det ikke noe alternativt ansiktsuttrykk her, på grunn av det spesielle håret.


Den andre siden har ikke noe trykk, men her har vi fått den klassiske svarte Blacktron armen. 


Da var vi gjennom serie26, og må vente noen måneder til neste serie, jeg har ikke sett noen release dato for denne enda. Det er mange spekulasjoner om hva som vil komme, en av dem er en Dungeons & Dragons serie som mange spådde at vi ville få denne gangen men så fikk vi space i stedet. Vi får vente i spenning og se hva som kommer...

Enkeltfigurer / Minifigurer del 78 - CMF Serie 26 (1 av 2)

Så var tiden kommet til en ny serie med figurer. Denne gang er det serie nr 26, og denne har fått et rom-tema, med både astronauter, aliens og mer til.
Som vanlig deler jeg det opp i 2 innlegg, så det blir 6 figurer i dette innlegget og de siste 6 i det neste.

Først ut er en moderne astronaut med backpack slik at det er mulig å ta en "space walk" (tror ikke det finnes noe godt norsk ord for dette). Figuren har fått en romdrakt som ser moderne ut, men så vidt jeg kan se er den ikke laget for å etterligne en spesiell Lego serie. 
Figuren har fått den samme hjelmen som mange av de moderne astronautene i City serien, med et gulldeksel som gjør at vi ikke kan se ansiktet bak. Backpack'en har fått en lykt på den ene siden av hodet og en kameralinse på den andre.


Bak kan vi se at Lego har gitt oss den klassiske Space-logoen fra de eldste Space settene som ble lansert første gang i 1979 og som fortsatt er veldig godt likt blant folk som drev med Lego på den tiden disse var i salg (meg inkludert).


Fra siden kan vi se at det er flott trykk på armene, og den oransje stripen som er på bena er gjennomgående og er også på siden. Her ser vi også at et er trykk på de små brikkene som er plassert som kontrollere på pakningen. Dette skal antagelig etterligne små joysticks, og er løst på en fin måte.


Ansiktet her er en hvit "hette" med et normalt gult ansikt i midten. Det er ikke ofte Lego gjør det på denne måten, men det er heller ikke noe nytt. Det er bl.a. gjort med svart i en del Star Wars sett. 
Man kan tydelig se at astronauten har kommunikasjons-utstyr for å snakke med de som er i romskipet eller basen mens han eller hun er ute og gjør space-walk.


Figur nr 2 er den første alien-figuren i settet. Denne er en av mine favoritter i serien, og minner meg veldig om filmen "Men in Black". Vi har her en menneskelignende robot som styres av små aliens. Han har fått en brun dress med hvit skjorte, og hadde passet inn hvor som helst i en by hvis man brukte et annet hode.
Lego har gitt oss tre små aliens, men den tredje av dem er antagelig vis en "reservedel" for det er bare avbildet to på offisielle bilder. Men dette er jo fint, for de kan enten brukes sammen med figuren eller plasseres på strategiske steder i en Legoby.
På hodet har han en antenne, men denne kan fjernes hvis man vil ha en mer normalt utseende person. Det er også et morsomt ansikt der vi ser en alien sitte inne i hodet og styre, men han kan også se litt mer "normal ut" med det andre ansiktsuttrykket han har, men er det ikke noe rart med smilet hans? 


Bakfra ser han også nesten normal ut, men ser man litt nøyere kan man se at det ikke er en dekorativ knapp han har på ryggen, men håndtaket til en luke for å komme inn og ut av kroppen.


En annen av mine favoritter i serien er denne turisten. Det er jo ingen tvil om at dette er en alien, men han har kamuflert seg med å ta på seg en hatt og en Hawaii-skjorte, og vil nok prøve seg med at han bare er en helt vanlig turist fra et annet land langt borte hvis noen kontakter ham mens han går på gaten.
Han har fått et grått ansikt med store mørke øyne slik man ser i noen filmer der aliens er med, og har tilsvarende farge på underarmer, hender og ben. Lego har gitt ham de korteste bena som ikke kan bøyes, men det er helt greit, for da blir han jo litt mindre enn vanlige figurer og skiller seg litt mer ut. 
Lego har brukt mange farger på trykket både på overkropp og ben her og det er gjort gjennomført så fargene som skal matche gjør det uansett hvor de er trykket. 
Han har også fått et kamera, slik at han kan se mer ut som en turist og kanskje tar han bilder for å planlegge noe skummelt? Eller kanskje vil han bare ha minner å ta med hjem til sin egen planet når ferien er over...


På ryggen har han fått en liten blå ryggsekk, og her kan vi se at bena har trykk også på baksiden.


Skjorten har også fått flott mønstertrykk på skuldrene, og vi kan se at den er kortermet. Dette er en veldig flott figur som kommer til å dukke opp i flere variasjoner i Legobyen min etter hvert som jeg får skaffet meg noen flere. Bare å bytte hatt og kanskje bytte ut ryggsekken så er det jo en helt annen figur...


Neste figur ut er litt Lyn-Gordon inspirert, eller kanskje Buck Rogers. Dette er en kvinne fra "fremtiden" (eller i alle fall en annen planet) som har fått en pistol av noe slag og en robot-hund.
Hun har fått flott trykk på både overkropp og ben, og hun har fått et lite skjørt som er støpt slik at det ikke vil miste formen. Hun har fått en hjelm med blå og rosa detaljer, og to ansiktsuttrykk.


Når vi ser henne bakfra kan vi se at hjelmen er laget slik at hun kan ha håret hengene ut i en hestehale. Her se vi også at det fine trykket på overkroppen går helt rundt. 


Hun har også fått detaljert trykk på skuldrene, muligens er dette noe som viser enhet og grad i den hæren hun er en del av.
Her kan vi også tydelig se at hunden hennes er en robot. Den har et flott trykk i ansiktet, men er ellers helstøpt og har ingen bevegelige deler (akkurat som tilsvarende hunder i City-serien).


Figur nummer 5 er et kjært minne for mange som drev med Lego på tidlig 90-tall. Selv drev jeg ikke så mye med det på den tiden, så jeg har veldig lite fra disse årene (i alle fall som ikke er kjøpt senere). Dette er en M:Tron figur som har fått et litt mer moderne design, men alle hovedelementene er tilstede. Hjelmen er modernisert, og bena har fått et tofarget rødt/hvitt trykk i stedet for å bare være hvite som de var da denne figuren ble lansert første gang i 1991. Men de har beholdt den svarte toppen på bena som ser litt ut som et belte slik det var på de originale figurene.
Vi har to forskjellige ansiktsuttrykk her, der det ene har et grønskjær i ansiktet som skal indikere at visiret på hjelmen er nede. 
Figuren har også fått en slags stor klo for å hjelpe ham med å løfte tunge ting (antagelig). 


På ryggen har han fått en pakning for å gi kraft til kloen han holder i hånden. Her har vi fått en svart og gul stripete 2x1 plate med trykk på siden som jeg ikke har sett før. Vi kan også se at bena har fått to-farget trykk hele veien rundt.


Her ser vi bedre kassen som følger med, en enkel 2x1 brikke med en plate med et futuristisk trykk på toppen. Vi kan også se at bena er litt mer detaljerte i trykken på siden. Dette så jeg faktisk ikke før jeg lastet opp bildene, så jeg har ikke fått tatt et bedre bilde.


Den sjette figuren (og siste i dette innlegget) i serien er en figur som minner meg veldig om en kvinnelig utgave av Robin Williams sin robot i filmen Bi-Centennial Man. Dette er en barnepleier-droid og kommer med en rosa space-baby, og det er første gangen denne babyen kommer i rosa.
Figuren har flott trykk på alle sider på overkroppen og foran på bena. Jeg tenker meg at dette hadde vært en super figur om man ville laget et slags fremtids-sykehus, for hvis man tar vekk flasken og barnet har man en fremtids-sykepleier.


Her har vi bilder av de fine detaljene som er trykket på skuldrene, og vi kan også se babyen fra litt flere vinkler.


Slik ser figuren ut bakfra, også her med veldig flott trykk på overkroppen.


Hun har ikke noe alternativt ansiktsuttrykk, men har likevel fått trykk i bakhodet som man må fjerne håret for å se. En fin detalj.


Da var i gjennom de første 6 figurene, og vil du se de resterende 6 kan du klikke HER.