søndag 2. januar 2022

Julenissens slede (40499)

Sett 40499 er et julesett som kom i år (2021) og dette passer fint både sammen med Lego juleby, City, eller andre steder der man vil ha en julenisse til stede. Det består av 4 av de nye reinsdyrene som kom i 2020, en figur (julenissen) og en stor slede med diverse gaver. Det er 1 byggeinstruksjon med i settet.


Slik ser Nissefar ut når han ikke har på seg det store nisseskjegget. Kanskje er det slik han ser ut når han barberer seg resten av året, før han begynner å la skjegget gro til jul? Jeg kunne godt tenke meg å ha en person i vanlige klær med dette ansiktet i Tullfors som kan være Julenissen som menger seg med "normale" folk.


Her har Nissefar fått på seg luen og det store skjegget. Så på bildet at jeg hadde fått med et hundehår her, så det er altså ikke feil på figuren...


Som man kan se har Nissefar fått med seg en liten niste i form av en candy cane. I tillegg harr han en kringle som ligger i et eget rom i sleden, sammen med en gulrot til reinsdyrene.


Her er arket med klistremerker som følger med.


Slik ser reinsdyrene ut. De er såkalt mono-pose, og har derfor ingen bevegelige deler. Alle fire er identiske.


Her er reinsdyrene spent for sleden og er klar til å bringe julenissen og gavene til ale barna. 


Her er et bilde for å vise fronten av sleden.


Slik ser det ut fra sidene, som man kan se er det ganske langt fra frem-hovene til det første reinsdyret og til bakparten på sleden. Så hvis man vil sette sette nissen på et hustak trenger man ett med litt størrelse. Samtidig er det fint at det er såpass stort, for da får man en følelse av litt mer realitet, og det vil være logisk at sleden til nissen er ganske stor, for sekken hans må jo være av en viss størrelse selv om den har den egenskapen at gavene krymper og blir bittesmå når de puttes oppi. 


Her har vi et nærbilde av nissen i sleden, og i hånden holder han den berømte listen som viser om du har vært snill eller slem (naughty or nice) som han sjekker før han finner frem de presangene han skal ha med seg inn i huset han stopper ved.


Og til slutt et bilde av sleden bakfra. Bak her er det en skuff man ikke ser, og her ligger det som tidligere nevnt en pretzel (kringle) og en gulrot, men man kan sikkert oppbevare andre ting der også ved behov. Jeg kunne ønske at Lego hadde laget denne skuffen litt større, slik at man kunne brukt den til å oppbevare de delene man tar av reinsdyrene når man spenner dem for sleden, men man kan ikke få alt. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar