søndag 28. juni 2020

Rakettoppskytingsbase (60228)

Dette er det andre store settet i City Space serien, og dette settet inneholder en rakett med oppskytingsrampe, en liten togbane for å komme seg til raketten, og et bygg som er mission control. 
Settet har også et lite kjøretøy, en robot og seks figurer.
Delene kommer i 8 poser, og det er 7 instruksjonshefter for å bygge alt sammen.


Her er alt stilt opp for fotografering, men fordi raketten er så høy blir bildet litt på avstand. Men vi skal komme inn på alle detaljer etterhvert.


Vi starter like gjerne med figurene denne gang. Først ut er to astronauter (en mann og en kvinne) og de har en romdrakt som har flott trykk foran og bak på overkroppen og foran på bena. Dette er standard romdrakten i den nye serien, og den er lik for begge kjønn.


Astronautene har fått alternative, smilende ansiktsuttrykk slik at de kan være veldig glade når de har kommet opp i verdensrommet eller kommet hjem igjen etter en vellykket romferd.


Så har vi mannskapet som er på basen. De to til venstre jobber på Mission Control. Hun har fått en mobiltelefon som tilbehør. 
Så har vi han som kjører det lille kjøretøyet og gjør de fysiske jobbene som må gjøres på basen. 
Til slutt har vi en dame som sikkert også gjør flere jobber på basen, men blant annet tar hun bilder for nettsidene og forskningstidsskriftene. Ingen av disse fire har alternative ansikter.


Her har vi inngangen til Mission control, og her setter astronautene seg inn i vognene som frakter dem til raketten etter at de har fått den siste briefingen før romferden.


Hvis det er behov for å teste noe utstyr som skal brukes, så kan de stoppe på veien på testområdet. 


Her har vi testområdet hvor fotografen tar bilder av roboten som jobber.


Her ser vi en av astronautene på vei til testområdet eller kanskjede skal helt til raketten.


Her er endestasjonen for banen, selve oppskytingsområdet.


På testområdet har vi to av de fine steinene i beige med rød-lilla fyll. Vi har også en 2x2 tile med et fargerikt mønster som endrer seg om man ser på det med det blotte øye eller om man ser gjennom den røde skjermen til roboten. 


Her har vi roboten. Den er ikke like menneskelig denne gangen. Den har fått fire små hjul som den flytter seg rundt med, og litt verkøy festet bak som den eller astronautene kan bruke til å løse forskjellige oppdrag.


Her har vi kjøretøyet. Dette er laget for å være lett og for å kunne betjenes enkelt.


Kjøretøyet har den samme typen kran som de fleste andre kjøretøyene i serien. Denne kan vinkles til de fleste vinkler. I midten er det et lite lasterom der ting kan oppbevares hvis man finner noe når man er ute og utforsker som bør tas med tilbake til basen.


Slik ser kjøretøyet ut bakfra. Det er sving på alle fire hjulene og ikke noe skilt eller lys.


Her har vi mission control. Det må være i høyden for å fungere som start-stasjon for "jernbanen".


Åpningen her er for å få plass til en mobiltelefon. Man kan laste ned en app som gir en ny bakgrunn til mission control skjermene. Denne appen gjør at man får flere forskjellige videosnutter som spilles av og blandt annet viser nedtelling og oppskytningen.Du får informasjon om alle settene i serien og  byggeanvisningene til disse, og et radarbilde der de forskjellige settene dukker opp på radaren. Man får også se bilder fra dagliglivet på basen og i universet både av Legofigurer og virkelige astronauter. Appen heter LEGOCity Explorer og kan lastes ned selv om man ikke har settene.


Hvis man ikke setter inn mobiltelefonen ser man denne flotte bakgrunnen. Det er masse detaljer, men det er også noen små hemmeligheter som er bygget inn.


En av disse er nedtellingen for oppskytning til venstre, og til høyre kan man følge romkapselens ferd.
For  å få til dette er det spaker og ratt på baksiden.


Raketten har med seg et lite romteleskop som skal utforske verdensrommet.


For å frakte teleskopet opp i rommet har raketten en lastekapsel som er innredet til dette bruket.


Her ser vi teleskopet plassert for transport.


Det er også en ledig kapsel bak ved motorene hvis man ønsker å frakte med seg mer utstyr, men denne er ikke innredet for ne bestemt formål. Bare fantasien setter grenser for hva man kan frakte med seg. Elon Musk sendte jo opp en Tessla i virkeligheten, så hva klarer man å sende opp i Lego verdenen tro?


Det er ikke plass til mer enn en astronaut i romkapselen, men sannsynlig vis sender de bare opp en av gangen uansett.


Her har vi kapselen som frakter astronauten. Dette er heldig vis trykket på og ikke et klistremerke. Den lille tuppen er sikkert en del viktige sensorer som sender viktige data tilbake til Mission Control.


Det er to hovedraketter og fire støtteraketter som driver raketten opp i verdensrommet. Disse er kanskje laget slik som Elon Musk sin rakett slik at de kan komme trygt ned til jorden og brukes igjen.


Og her er alt klart til oppskyting. 


Her er oppskytningsrampen etter at raketten har tatt av.


Plattformen har to tårn som vippes til side når raketten tar av. Disse brukes både til å støtte opp raketten så den ikke velter mens den står på bakken, men de brukes også for å holde på plass drifstoffslanger og slike ting.


Her er et detaljbilde av drivstoffrøret som står mot raketten. I settet var det bare en 1x1 flat som sto mot enden av det svarte røret slik at det ikke var kontakt med raketten, Det så ikke alt for bra ut, men det var med ekstra av denne delen i settet så jeg satt på en til og da ble det en perfekt tilpasning.


Dette er et strt og flott sett, og integrasjonen Lego har gjort med mobil teknologi er veldig positiv og ikke minst lærerik for den yngre generasjon som jo er målgruppen for settet.
Lego har gjort dette til et sett som egner seg fint på utstilling i en Legoby, men også til å leke med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar