mandag 5. november 2012

Brannfly (4209)

Lørdag fikk jeg endelig bygget brannflyet jeg har hatt liggende lenge.
Settet består av en åpen terrenggående brannbil (Jeep-type) med vanntank på hengeren, to trær som kan settes flammer i, og et ganske stort brannfly. Brannflyet er et sjøfly, og kommer nok til å få en plass for å ligge i sjøflyhavnen når denne bygges en gang i fremtiden.
Dette settet var veldig fint å bygge, og det var ganske så robust satt sammen.
Ulempen er at det må gjøres litt demontering for å få pilot og tekniker/copilot ut og inn av cockpit. Det er ikke noen luker for å fikse dette slik det er på ganske mye annet Lego produserer nå til dags. Det er ikke mye som må demonteres, men nok til at det er litt tungvindt i forhold til andre sett som f.eks. det store politihelikopteret.

Et ankepunkt er monteringsanvisningen som er unødvendig lang. Her kunne Lego godt slått sammen byggetrinnene slik at det blir halvparten så mange trinn, da det er lite som gjøres pr trinn.
Et annet ankepunkt er at piloten ikke kan holde i spakene som de skal styre flyet med, da disse er plassert litt for langt fra hverandre i forhold til pilotens sete. men dette er egentlig bare småpirk, og ikke noe som har noen innvirkning på selve opplevelsen med leken eller oppsettet ellers. Det er bare noe jeg som bare bygger og koser meg med det henger meg opp i.

På den positive siden er settet robust, slik at det er greit for små hender å leke med selv om flyet er stort. Trærne som følger med er sikret med en pinne midt i stammen, slik at de ikke faller fra hverandre hvis man leker med dem, og dette er en klar forbedring fra tidligere versjoner av disse legotrærne. Jeg har jo vært med i legobyggingen så lenge at jeg husker de trærne som var i legobyen før, der alt var helstøpt, men disse trærne var jo mye lavere og kanskje mer i størrelsesorden hekk i forhold til de trærne Lego opererer med i dag.

Det er også positivt at Lego fremmer litt likestilling ved å ha en mannlig og en kvinnelig brannmann til å bemanne flyet, så kan den som leker med det selv velge hvem de vil ha til å fly det og hvem som skal være copilot/tekniker.

Forsøk på å ta bilde av hele flyet


Her er luken for å fylle vann inn i flyet. Det fulgte med masse runde gjennomsiktige enere som ser ut som vann. Under flyet er tilsvarende luke for å droppe vannet over brannen.

 Motorene er startet, snart klar for take-off


Nærbilde av den ene motoren for å vise detaljene


Bilde av alt som følger med i settet. Fly, brannbil og 2 trær (ett som brenner)

Bilen sett forfra 


Hengeren med vantank med generator, slanger, sprøyte og motorsag.

Tre som ikke brenner


Tre som brenner






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar