onsdag 12. juni 2019

Imperial Combat Driver (unummrert)

Jeg ryddet litt i en hylle i helgen, og da kom jeg over et gammelt Lego Star Wars blad med en figurpose jeg ikke hadde åpnet.


Denne figuren kom i ett sett i 2016 (75141) og er så gitt ut i denne posen.
Han ligner litt på en AT-ST driver, men har hel ansiktsmaske og en litt annerledes hjelm. Han har fått en laserpistol, men har ellers ikke noe ekstra utstyr.
Figuren har fint trykk både på hode, hjelm, overkropp og ben på forsiden, og også bak på overkroppen.



lørdag 1. juni 2019

Arktisk forsyningsfly (60196)

Dette settet heter noe misvisende Arktisk Forsyningsfly, da det inneholder så mye mer. Vi har selvfølelig forsyningsflyet, men vi har også en beltedrevet maskin med et stort sagblad, en liten  snøscoter, en sabeltann-tiger fanget i isen og 4 figurer.


Vi starter med isen der sabel-tigeren er frosset inn. Det er massse blank is (ruter) slik at vi kan se tigeren inne i isen.


Baksiden av fjellet er ikke så mye blank is, der er et mest hvit is og snø.


Når man har skåret ut isen kommer sabeltann-tigeren frem, og da får man håpe den ikke er like våken og vill som på bildet her.


Slik ser den ut fra siden, med flotte striper som viser at den er av tigerslekt.


Og forfra ser den slik ut. Den har et veldig flott ansikt, med intense øyne.


Flyet kan transportere en del utstyr, og det følger med et par kasser med utstyr til dette formålet. Blandt annet lykter, truger, sambandsutstyr og sag.


Det er til og med en laptop med i utstyret...


Det minste byggverket i settet er en snøscooter. Den har plass til en fører og litt bagasje eller en passasjer.


Det neste kjøretøyet er den store sagen som ekspedisjonen bruker til å skjære frem sabeltann-tigre og andre historiske dyr.


Som man kan se fra siden så er det en ganske stor maskin. Den har ikke ekstra hjul slik mange andre beltegående kjøretøyer har i Lego, men her hr designerne klrt å gjøre et slik at beltene drar seg rundt kanske enkelt like vel. Kanskje ikke på et stuebord (pass opp for riper i bordet), men i alle fall på et normalt litt røft underlag.


Slik ser den ut bakfra, med flere lys slik at man skal kunne se den i polarnatten.


Det største "kjøretøyet" i settet er forsyningsflyet. Det er bygget slik jeg ser for meg at et fly av denne typen burde være.


For en gangs skyld har Lego gitt oss litt rom i cockpiten. Her er det plass til både en pilot og en hjelpemann.


Her er flyet set fra den ene siden, og her ser man at de har en stor antenne foran. Dette er noe man har sett på en del militære fly, og det passer fint på et forskningsfly.


Motsatt side av flyet er av naturlige årsaker ganske så identisk som den forrige, men der det var antenne på andre siden er det her en kraftig rød lykt. Dette kan enten være et lys, eller kanskje er det sensorder som trengs for flyvning i mørke og snø.


Bak har vi fått en bred hale med et solid haleror.


For å kunne få lastet inn og ut kan halepartiet vippes opp.


Når man løfter opp halepartiet er det greit å komme til lasteluken for å senke denne.


Med lemmen nede kan man se at det er god plass til å frakte med seg ting bak i flyet.